Замовлення за телефоном:
+38 (098) 081 00 10
Cамовивіз
0

ЯК ЗБЕРІГАТИ обсмажену каву? ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ.

ЯК ЗБЕРІГАТИ обсмажену каву? ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ.

     Свіжість обсмаженого кавового зерна вкрай важлива. Від обсмажування до кавоварки шлях повинен бути по можливості коротким. Свіжообсмажені кавові боби - продукт дуже ніжний і делікатний, тривале зберігання руйнівне. Контакт свіжообсмаженої кави з повітрям, особливо з підвищеною вологістю, швидко збагачує навколишній простір ароматичними речовинами, бідніючи на очах. В Україні, наприклад немає закону, що зобов'язує виробника вказувати на упаковці дату обсмажування, а термін споживання вказаний часто 24 місяці, що є недопустимим в компанії Гардман для всіх сортів та купажів. Деякі країни, Франція наприклад, для кращого збереження іноді глазурують кавові зерна сумішшю цукру з декстрозою.

Свіжообсмажені зерна кави категорично не рекомендується зберігати з пахучими спеціями, продуктами, тому, що наші улюблені боби легко поглинають сторонні запахи. Продукти, з різким характерним запахом можуть остаточно зіпсувати його. Ми рекомендуємо зберігати обсмажену каву і тим більше мелену каву в скляній тарі з щільно прикритою кришкою. До якоїсь міри ці дії збережуть каву від дуже великих втрат ароматичних речовин і небажаних сторонніх запахів. І все таки, кожен день "простою" безповоротно знижує якість зерна, що несприятливо позначиться на якості готового напою.

У спеціалізованій літературі без особливих зусиль можна знайти графік, з якого ясно видно, як змінюється смак і аромат кави, в залежності від тривалості зберігання кави. Відносно повільно смакові якості обсмажених зерен знижуються перші десять діб, а після, показники починають більш круто погіршуватися. Кавовий напій, який пролежав без діла двадцять днів може бути оцінений, як помірно інтенсивний.

Що стосується зберігання сирих, ще не обсмажених, або, так званих, зелених зерен кави, то все ж, при певних правильних умовах зберігання, мова може йти про роки не на шкоду якості. З обсмаженим зерном, рахунок йде на дні.

У спеціалізованих пакетах кава може зберігатися кілька тижнів з мінімальними втратами ... за правилами ТМ Гардман - не більше 5 тижнів, але як тільки пакет розкривається, термін зберігання обсмаженої кави обмежується 10-15 днями. Ці дорогоцінні дні та години "живої" кави можна на щастя продовжити, вдаючись до холодильника, причому зерна повинні бути герметично закриті в скляній банці, куди не може проникнути волога і сторонні запахи. Таким не хитрим способом можна зберігати в холодильнику і перемелену каву, яка більш чутлива до "старіння". При цьому способі зберігання зерна обсмаженої кави, і особливо меленої кави, необхідно розбивати на невеликі порції, тому, що при розтині в продукт може потрапити волога, яка після осідає на поверхні у вигляді конденсату і зерна, або мелена фракція сиріють.

Так який же максимальний термін зберігання? Відповісти на це питання складно. Потрібно враховувати багато факторів. У будь якому разі, мова йде про один-два місяці.

 

Виникає розумне питання. Як визначити свіжість кави, що купуєте? На допомогу вам особистий досвід і правильний вибір магазину.

Як відрізнити свіжу і залежану каву?

 

Свіжообсмажена кава має різкуватий, проте приємний запах, трохи хлібний, можливо "теплий", але ні в якому разі не кислий і відштовхуючий запах, прілий і затхлий. Якщо кава свіжообсмажена, після помелу з'являється всепоглинаючий аромат. Ну, а якщо аромат не з'являється, справі вже ніяк не зарадиш.



Оцініть статтю:
Рейтинг 4.25
голосів: 8

Рекомендуємо почитати

7 помилок при збиванні молока: як приготувати капучіно або латте вдома
14.08.2019

Багато цінують походи в кав'ярню не тільки за затишну атмосферу або молочний арт, котрий робить кожну порцію твором мистецтва, але і за якість напою, приготованого профі свого діла. Витончений купаж кавових зерен і делікатно збита молочна пінка - це те, що приваблює кавоманів. Поговоримо докладніше про техніку спінювання молока для кави на професійному обладнанні і в

Детальніше
Утренний кофе: как сделать его действительно бодрящим?
29.03.2019

У потребителей кофе хорошо себя зарекомендовал он как бодрящий напиток. Некоторые люди чувствуют прилив активности уже после одной чашки. Однако существует множество способов, как сделать кофе более бодрящим.Не стоит пить напиток сразу после пробужденияВремя перехода от сна к бодрствованию занимает 15-30 минут. В этот период организм просыпается, мозг начинает ак

Детальніше
Мікроелементи які містяться в каві і вплив їх на організм
23.02.2019

Такий напій, як кава, збагачений величезною кількістю поживних речовин органічного та неорганічного видів. Всі вони мають певний вплив на організм людини, яка разово, і, тим більше, з регулярною постійністю споживає кавові напої. Цей факт послужив поштовхом для появи величезної кількості помилок щодо користі кави і того, як саме вона на нас впливає.У цій статті ми сп

Детальніше
Как правильно пить кофе, чтобы он принес пользу?
21.03.2019

Кофе является одним из наиболее популярных напитков всего мира, вызывающих массу противоречий на свой счет. Большинство приверженцев здорового образа жизни утверждают, что кофейные напитки вредят здоровью. Ученые же говорят, что в ограниченных дозах, кофе практически не сказывается на состоянии человека.На самом деле, как и любой другой продукт, кофе может быть к

Детальніше
Терміни для професійного опису смаку кави
06.05.2019

Чашка ароматної, кави, що бадьорить - це особливий ритуал протягом дня. З неї починається ранок, на роботі вона служить приємним доповненням під час перерви. Пробуючи напій, можна відчути його аромат і смакові якості. Він може бути міцний, солодкий, з з добавленими вершками або спеціями. Професіонали можуть описати смак кави спеціальними термінами, які розкажуть про с

Детальніше
image